به گزارش سافت گذر، گوگل با اندروید 11 سعی کرده تمرکزش را روی حفاظت از حریم شخصی و گفتگوها بگذارد. این سیستم عامل حاوی چندین ویژگی جزئی اما مهم است که به منظور صیانت از اطلاعات شخصی افراد تولید شده اند. از آن جایی که اندروید معمولاً نسبت به این قضیه اهتمام نداشته اما حالا با نسخه 10 و بعدها با نسخه 11 قرار است روی این موضوع تمرکز ویژه ای داشته باشد.
در حالی که هنوز اندروید 11 تقریباً برای هیچ گوشی منتشر نشده اما در ادامه می توانید با امکانات حفاظت از حریم شخصی که در این سیستم عامل وجود دارند، آشنا شوید.
مجوزهای تک مرحله ای
هیچ نیازی نیست تا به یک نرم افزار مجوز دائمی بدهید تا به موقعیت مکانی، میکروفون و دوربین شما دسترسی داشته باشد. به جای آن می توانید فقط به صورت تک مرحله ای مجوز بدهید تا فقط وقتی در یک برنامه حضور دارید، به مواردی که گفتیم دسترسی داشته باشد.
ریست شدن مجوزها به صورت خودکار
اگر از یک اپلیکیشن برای مدت طولانی استفاده نکردید، اندروید 11 به صورت خودکار مجوزهای حساس داده شده به آن را ریست خواهد کرد. این یعنی چنان چه برنامه ای به میکروفون یا موقعیت مکانی دسترسی داشت اما شما تا چند هفته آن را اجرا نکردید، گوگل مجوزهای آن را لغو خواهد کرد. با این روش، می توانید مطمئن شوید که هر برنامه نصب شده در گوشی بدون دلیل شما را ردیابی و یا صدایتان را ضبط نخواهد کرد.
دسترسی به موقعیت مکانی در پس زمینه
اعلان اعطای دائمی مجوز دسترسی به موقعیت مکانی در اندروید 11 دیگر نمایش داده نخواهد شد و به جای آن، کاربران سه آپشن خواهند داشت: تنها در حالی که دارند از اپلیکیشن استفاده می کنند، تنها همان یک دفعه و یا هیچ وقت. اگرچه همچنان می توان به یک برنامه مجوز دائمی بررسی موقعیت مکانی را اعطا کرد اما گزینه مربوطه حالا در تنظیمات گوشی مخفی شده است. گوگل با این تغییر کاری کرده تا افراد به طور ناخواسته به یک برنامه مجوز ندهند و حتی اگر این کار را کردند نیز از طریق اعلاناتی که هر از چند گاهی پخش می شوند، به کاربران اطلاع داده خواهد شد. لازم به ذکر است که این ویژگی ابتدا در اندروید 10 وجود داشت.
حافظه داخلی محدود شده
تا به امروز یعنی در اندروید 10، اگر شما به اپلیکیشنی برای دسترسی به حافظه داخلی گوشی مجوز می دادید، آن برنامه می توانست به همه تمام محتواهای آن دست یابد اما با این قابلیت یک نرم افزار قادر خواهد بود تنها به همان فایل مخصوص به خودش دسترسی داشته باشد. البته اگر نیاز بود، برنامه ها می توانند درخواست خود را ارائه کنند اما هر چه که باشد این ویژگی هم در حفاظت از حریم شخصی مؤثر خواهد بود.
پروژه Mainline
گوگل به تازگی پروژه Mainline را در اندروید 11 تولید کرده تا از طریق پلی استور آپدیت های امنیتی مهم را عرضه کند. در حال حاضر بستگی به شرکت های مختلف دارد که می خواهند برای محصولاتشان بروزرسانی منتشر نمایند یا خیر. معمولاً در اکثر اوقات این کمپانی ها این آپدیت ها را به دست کاربران نمی رسانند اما از این پس با پروژه Mainline، گوگل گزینه انتشار آپدیت های امنیتی از طریق پلی استور را اضافه خواهد کرد.
شما در مورد امکانات امنیتی و حریم شخصی اندروید 11 چه فکر می کنید؟ آیا گوگل می تواند با این اقدامات یک سیستم عامل ایمن را تولید کند؟.
منبع: neowin.net